Open menu Close menu
desktop

Aandacht voor lezen en schrijven op de werkvloer

Aandacht voor lezen en schrijven

Meer dan 700.000 werknemers hebben moeite met lezen, schrijven en/of communiceren in het Nederlands. Het is dan lastig om werkinstructies te lezen, de computer te gebruiken of elkaar als collega's goed te begrijpen. Dit kan leiden tot samenwerkings-problemen of onveilige situaties. Als werkgever kun je bijdragen aan de verbetering van taalvaardigheid van jouw medewerkers door aan te sluiten bij het Taalakkoord.

Taalakkoord

Taal is een belangrijke werknemersvaardigheid. Beperkte en geringe kennis van taal, kan zorgen voor lagere productiviteit, hoger ziekteverzuim, veiligheidsproblemen, verminderde doorgroeimogelijkheden en vormt uiteindelijk een financieel risico voor jouw bedrijf.

Binnen het Taalakkoord verbeteren werkgevers de taalvaardigheid van hun medewerkers. Samen met andere werkgevers in Nederland investeer je in taal: door het bespreekbaar te maken, jouw werknemers te scholen en opgedane kennis en ervaring met elkaar te delen.

In gesprek met een adviseur over taal op de werkvloer

Wil je graag verkennen of het Taalakkoord bij jou past? Heb je  inhoudelijke vragen over het verbeteren van de Nederlandse Taalvaardigheid? Wij adviseren je graag over taal op de werkvloer.

In een gesprek met de adviseur kun je jouw verwachtingen over het Taalakkoord toetsen en jouw ambitie over het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid aan de orde stellen. Klik hier voor het contactformulier en geef aan dat je meer informatie wil over het Taalakkoord.

Handige links: