Open menu Close menu
sbb logo rgb groot

SBB helpt U verder!

SBB lanceerde onlangs het actieplan stages en leerbanen ‘SBB helpt u verder’ op verzoek van de Minister met als doel te zorgen voor voldoende stages voor de ruim 500.000 mbo'ers, aankomend mbo studenten, werkenden en werkzoekenden die via het mbo worden opgeleid. 

Op deze website staan interactieve overzichten waarmee actuele cijfers worden gegeven. En neem de 12 actiepunten van het actieplan ‘ns door. Met de mbo-instellingen wordt continue geanticipeerd op stagetekorten. Hiervoor wordt ook het Meldpunt Stagetekorten gebruikt. In de komende periode gaan we bij de leerbedrijven stages en leerbanen werven en actualiseren via Stagemarkt.nl. Op basis hiervan kunnen we per sector en regio met de scholen een actieplan op maat maken.

 

Vandaag gaat de landelijke campagne “SBB Helpt” van start, van sociale media tot televisie. Overal is te zien én te horen wat we doen om mbo-talent in goede banen te leiden. 

Vanochtend ging een landelijk persbericht uit https://www.s-bb.nl/nieuws/sbb.... Ook wordt vandaag een digitale Nieuwsbrief gestuurd naar onderwijs en leerbedrijven, deze staat grotendeels in het teken van het actieplan. Op NPO 1, 2 en 3 komt van donderdag- tot en met maandag in de avonduren een commercial voorbij en is onze radiospot dagelijks te horen op Radio 1.  

Ter ondersteuning van ons actieplan, zijn we altijd op zoek naar verhalen uit de regio. Dus heeft u een mooi voorbeeld van leerbedrijven, scholen en studenten dan brengen we die graag op de website onder de aandacht